Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2025
Με νομοθετική ρύθμιση αλλάζουν τα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, με στόχο –όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου– τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό ενός πλαισίου που χαρακτηρίζεται από χρόνια αταξία και ασάφεια.
Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι οι μόνοι που αντιδρούν είναι «οι γνωστοί που πάντοτε θέλουν κάτι άλλο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το κάτι άλλο όμως δεν είναι μέσα στα πλαίσια του εξορθολογισμού της απαρχαιωμένης νομοθεσίας. Θέλουν, ουσιαστικά, να παρανομούν. Δηλαδή, δεν θέλουν ωράριο, δεν θέλουν να υπάρχει τάξη σε έναν κλάδο ο οποίος εδώ και χρόνια είναι άναρχος».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, το νέο νομοσχέδιο καθορίζει σαφή ωράρια για κάθε κατηγορία χώρου εστίασης και διασκέδασης.
Τα εστιατόρια θα λειτουργούν μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα (προηγουμένως μπορούσαν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 3:30, αλλά με μουσική μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα).
Μπαράκια και μπυραρίες μέχρι τις 2:30. Μουσικοχορευτικά κέντρα, μπουζούκια, ντισκοθήκες και καμπαρέ μέχρι τις 5:00 το πρωί.
Εκδηλώσεις γάμων μέχρι τη 1:30, με την προϋπόθεση ότι διεξάγονται σε μονωμένες αίθουσες που ανήκουν στην κατηγορία των κέντρων διασκέδασης.
Η γενική λειτουργία εστίασης από τις 8:00 το πρωί μέχρι 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι «πίσω από τις διαμαρτυρίες υπάρχει η έφεση για παρανομία», καθώς όπως είπε, κάποιοι επιχειρηματίες θέλουν να μετατρέπουν ταβέρνες σε μουσικοχορευτικά κέντρα ή δισκοθήκες χωρίς τις απαραίτητες άδειες και προϋποθέσεις.
«Εμείς δεν έχουμε ένσταση», ανέφερε. «Θέλεις να γίνεις μουσική ταβέρνα; Ναι, εφόσον το επιτρέπει ο νόμος, δεν θα ενοχλείς, διαθέτεις περίκλειστο κτίριο και έχεις άδεια. Όχι όμως με πρόχειρες κατασκευές και χωρίς καμία τήρηση της νομοθεσίας».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν συμφωνίας με όλα τα οργανωμένα μέλη του κλάδου –εστίαση, διασκέδαση, κέντρα δεξιώσεων– τα οποία επιθυμούν ξεκάθαρους κανόνες.
«Και η εστίαση είναι μέσα στις δραστηριότητές μας, και η διασκέδαση, και οι γάμοι. Όλοι συμφωνούμε. Το μόνο που ζητούμε είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα βάζει τέλος στην αταξία που επικρατούσε μέχρι σήμερα», σημείωσε.
Σχετικά

Το Garden Day and Night παραμένει το σημείο συνάντησης μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Ζωντανή μουσική, καλλιτέχνες και φαγητό σε έναν υπέροχο κήπο

Διάσημο rooftop bar του νησιού, κατεβάζει ρολά
Αποχαιρετούμε ένα μέρος με ωραία θέα, δυνατά κοκτέιλ, μοναδική ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική

Ετοιμάσου για ένα επικό Jungle Street Party στην Παλαιά Πινέζα
Ο Σεπτέμβρης κλείνει με δροσερά κοκτέιλ, δυνατούς ρυθμούς και ανεβαστική διάθεση

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με 17 ανεβαστικά events σε Αγία Νάπα και Πρωταρά
Με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες και dj sets


Μια «τροπική όαση»: H ονειρική παραλία και ένα beach bar που πρέπει να ανακαλύψεις
Η επίσκεψη εδώ είναι πραγματικά μια γεύση από το καλοκαίρι στην Κύπρο.

Ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό beach bar για να πιεις τα ωραιότερα κοκτέιλ!
Αύγουστος στο Cabana Beach Bar σημαίνει chill vibes, κοκτέιλ και ηλιοβασίλεμα με καταπληκτική θέα

Τα πιο δυνατά parties των ημερών σε 12 beach bars του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας
Τα καλοκαιρινά μπαράκαι σε Αγία Νάπα και Πρωταρά ετοιμάζονται για το 4ήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Το κινητό cocktail bar, που μόλις πήρε τη θέση του στην παραλία, θα είναι το νέο place to be του Αυγούστου
Κοκτέιλ, καφές, σάντουιτς, σαλάτες και παγωτό παρέα με το ηλιοβασίλεμα!

Ένα εντυπωσιακό cocktail bar που ξέρει από (καλά) ποτά και ασυναγώνιστη θέα
H γεύση του καλοκαιριού σε 13 signature cocktails στο εντυπωσιακό BAR M του Minthis

Ανέμελες βουτιές σε 10+1 κοσμοπολίτικα beach bars του Πρωταρά
Cocktails με θέα, μουσικές δίπλα στο κύμα και ατελείωτες βουτιές, αυτά τα beach bars είναι ο λόγος να πας (ή να μείνεις) στον Πρωταρά τον Αύγουστο

Κυριακάτικο pool party με DJ Doctopa στην Μαρίνα Αγίας Νάπας
Sunday Heatwave: H2O Pool Party Edition